Gebruiksaanwijzing AUDI A1
 Audi A1   Veiligheid   Veiligheidsgordels  Hoe worden veiligheidsgordels goed vastgegespt?
Het verloop van de gordel is voor de beschermende werking van de veiligheidsgordels van grote betekenis.
Voor de aanpassing van de veiligheidsgordel aan uw lichaamslengte is een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel resp. bijrijdersstoel* beschikbaar.
ATTENTIE!
  • Het schoudergordelgedeelte mag nooit over de hals lopen, maar moet ongeveer over het midden van de schouder lopen en goed op het bovenlichaam aansluiten. Het heupgordelgedeelte moet vóór het bekken worden gelegd, mag niet over de buik lopen en moet altijd nauw aansluiten Afb.1. Gordel zo nodig iets aantrekken.
  • Let altijd op het juiste verloop van de veiligheidsgordels. Verkeerd vastgegespte veiligheidsgordels kunnen zelfs bij lichte ongevallen tot verwondingen leiden.
  • Een te los vastgegespte veiligheidsgordel kan tot verwondingen leiden, omdat het lichaam bij een ongeval door de bewegingsenergie verder naar voren beweegt en dan abrupt door de gordel wordt afgeremd.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.