Gebruiksaanwijzing AUDI A1
 Audi A1   Raadgevingen voor het gebruik   Controleren en bijvullen  Motorolie
De service-intervalindicatie in het instrumentenpaneel van uw wagen informeert u als de olie ververst moet worden. Wij adviseren u, de olie door een (Audi-)specialist te laten verversen.
Als u tussen twee beurten olie moet bijvullen, gebruik dan de in de tabel genoemde oliesoorten volgens VW-norm. Hiervoor moet u weten of
  • de wagen volgens de Audi LongLife Service of de Audi Grote Onderhoud Service wordt onderhouden: zie laatste bewijs van uitgevoerde servicebeurten in het Serviceplan.
  • de wagen een benzine- of een dieselmotor heeft: zie sticker aan de binnenzijde van de tankklep.
  • de wagen met een roetfilter is uitgerust: zie Aflevering Service in het Serviceplan.

LongLife
Service
Grote Onderhoud
Service
Benzine-
motoren
VW 504 00
VW 502 00
alternatief:
VW 504 00
Diesel-
motoren
VW 507 00
Met roetfilter:
VW 507 00

Zonder roetfilter:
VW 505 01
alternatief:
VW 507 00
Aanwijzing
Als de in de tabel genoemde oliesoorten niet beschikbaar zijn, mag u ook andere oliesoorten bijvullen. Om de motor niet te beschadigen, mag tot de volgende servicebeurt éénmalig maximaal 0,5 liter van de volgende oliesoorten worden bijgevuld.
  • Benzinemotoren: norm ACEA A3 of API SM
  • Dieselmotoren: norm ACEA C3 of API CF
Aanwijzing
  • Voor China geldt: wagens met benzinemotor mogen uitsluitend met olie volgens VW-norm 502 00 met viscositeit SAE 5W-40 gebruikt worden.
  • LongLife Service wordt niet in alle landen aangeboden.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.