Gebruiksaanwijzing AUDI A1
 Audi A1   Raadgevingen voor het gebruik   Velgen en banden  Wielen
Slijtagemerktekens geven aan of een band is afgesleten.
Op de bodem van de profielgroeven zitten dwars op de rijrichting 1,6 mm hoge „slijtagemerktekens“ Afb.1. Deze slijtagemerktekens zijn – afhankelijk van het fabrikaat – 6 tot 8 keer op gelijke afstanden op de omtrek van de band aangebracht. Markeringen op de wangen van de band (bv. de letters „TWI“ of driehoekige symbolen) geven de plaats van de slijtagemerktekens aan.
Bij 1,6 mm restprofiel – gemeten in de profielgroeven naast de slijtagemerktekens – is de wettelijk toegestane minimale profieldiepte bereikt. (In andere landen kunnen andere waarden gelden.)
ATTENTIE!
Uiterlijk als de banden tot de slijtagemerktekens zijn versleten, moeten de banden worden vervangen - gevaar voor ongevallen!
  • Vooral rijsituaties bij nat wegdek en gladheid vereisen een zo groot mogelijke profieldiepte van de banden en een zo gelijk mogelijke profieldiepte van de banden op de voor- en achteras.
  • De verminderde rijveiligheid door een te gering bandenprofiel valt vooral in negatieve zin op bij de besturing, bij gevaar voor aquaplaning door diepe plassen, bij het rijden door bochten en bij het remgedrag.
  • Als u de snelheid niet aanpast, kunt u de controle over de wagen verliezen.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.