Gebruiksaanwijzing AUDI A4
 Audi A4   Bediening   Openen en sluiten  Centrale vergrendeling
Als de centrale vergrendeling uitvalt, moeten de portieren met de noodsleutel of de reservesleutel apart worden ont- en vergrendeld.
Bestuurdersportier ont- en vergrendelen met de noodsleutel
Noodsleutel verwijderen Link.
Om het bestuurdersportier te ontgrendelen, draait u de sleutel in ontgrendelingsstand -A- Afb. 1.
Om het bestuurdersportier te vergrendelen, brengt u de keuzehendel in stand P (automatische versnellingsbak) en draait u de sleutel eenmaal in vergrendelingsstand -B- ATTENTIE!.
Bijrijdersportier/achterportieren* vergrendelen met de noodsleutel
De noodvergrendeling bevindt zich aan de kopse kant van het bijrijdersportier en de achterportieren. Deze is alleen bij geopend portier zichtbaar.
Noodsleutel verwijderen Link.
Afdekkap uit de opening trekken Afb. 2.
De sleutel in de gleuf in de binnenkant steken en tot tegen de aanslag naar rechts (rechterportier) resp. naar links (linkerportier*) draaien.
Nadat het bijrijdersportier en de achterportieren* zijn vergrendeld, kunnen deze niet meer van buitenaf worden geopend. Het portier kan van binnenuit worden geopend door aan de slotgreep te trekken. Als bij een achterportier* het kinderslot is ingeschakeld, moet u eerst van binnenuit aan de slotgreep trekken. Daarna kunt u het portier van buitenaf openen.
ATTENTIE!
Geldt voor wagens met alarmsysteem*: bij van buitenaf vergrendelde wagen met ingeschakeld Safelock* mogen er geen personen - vooral geen kinderen - in de wagen achterblijven, omdat de portieren en ruiten van binnenuit niet meer kunnen worden geopend Link. Vergrendelde portieren maken het hulpverleners moeilijk om in geval van nood in de wagen te komen - levensgevaar!

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.