Gebruiksaanwijzing AUDI A6 V. 2014
Audi A6  Bestuurdersruimte  Instrumenten en controlelampjes  Controlelampjes
Als het controlelampje tijdens het rijden knippert, grijpt de elektronische stabiliseringscontrole of de ASR (aandrijfslipregeling) regelend in.
Als het controlelampje brandt, is de elektronische stabiliseringscontrole door het systeem uitgeschakeld. U kunt in dit geval de ESC weer inschakelen door het contact uit en in te schakelen. Wanneer het controlelampje uitgaat, is het systeem weer bedrijfsklaar.
Als het controlelampje brandt, is de ESC met de OFF-knop beperkt Link.
Stabiliseringscontrole (ESC/ABS): storing! Zie instructieboekje
Als het controlelampje en het ABS-controlelampje branden en de aanwijzing voor de bestuurder verschijnt, is er sprake van een storing in het antiblokkeersysteem of het elektronische sperdifferentieel. Hierdoor is er ook een storing in de ESC. Er kan nog met het normale remvermogen, echter zonder ABS, worden geremd.
Onmiddellijk naar een (Audi-)specialist rijden en de storing laten verhelpen.
ATTENTIE!
Als het remsysteemcontrolelampje samen met het ABS- en ESC-controlelampje brandt, kan de regelfunctie van de ESC en het ABS zijn uitgevallen. Ingrepen die de wagen stabiliseren zijn niet meer beschikbaar. Dit kan onder bepaalde omstandigheden tot het uitbreken van de wagen leiden - slipgevaar! Voorzichtig naar de dichtstbijzijnde specialist rijden en de storing laten verhelpen.
Aanwijzing
Meer informatie over de ESC en ABS vindt u op Link.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.