Gebruiksaanwijzing AUDI A6 V. 2014
Audi A6  Starten en rijden  Licht en zicht  Buitenverlichting
Lichtschakelaar
Schakelaar in de gewenste stand draaien. Bij ingeschakelde verlichting brandt het symbool .
O - Verlichting uit (bij sommige uitvoeringen wordt bij ingeschakeld contact de dagrijverlichting* ingeschakeld).
AUTO - De automatische rijverlichting wordt afhankelijk van de helderheid (bv. bij schemering, bij regen, in een tunnel) in- of uitgeschakeld.
- Stadslicht
- Dimlicht
- All-weatherlicht
- Mistachterlicht
All-weatherlicht
De verlichting aan de voorzijde wordt automatisch zo ingesteld, dat de bestuurder bijvoorbeeld bij een natgeregende rijbaan minder door de eigen verlichting wordt verblind.
Dynamische lichtbundelhoogteverstelling
Om het tegemoetkomende verkeer bij beladen wagen niet te verblinden, is uw wagen met lichtbundelhoogteverstelling uitgerust. De lichtbundelhoogte wordt automatisch ingesteld, ook bij het remmen en accelereren.
Lichtfuncties
De volgende lichtfuncties zijn uitrustingsafhankelijk en werken alleen in lichtschakelaarstand AUTO.
Statische bochtenverlichting* - De statische bochtenverlichting schakelt in vanaf een bepaalde stuurinslag tot ca. 70 km/h en bij richting aangeven tot ca. 40 km/h. De gebieden aan de zijkant van de wagen worden bij het afslaan beter verlicht.
Snelweglicht* - het snelweglicht past het grootlicht op snelwegen snelheidsafhankelijk aan.
Snelheidsafhankelijke lichtverdeling* - de snelheidsafhankelijke lichtverdeling past de verlichting op snelwegen of provinciale wegen overeenkomstig aan. Bij wagens met navigatiesysteem* kunnen bovendien kruispunten worden verlicht.
ATTENTIE!
  • De automatische rijverlichting heeft slechts een ondersteunende functie. De bestuurder is hiermee niet ontslagen van de plicht om de rijverlichting te controleren en naar gelang de omstandigheden de verlichting handmatig in te schakelen. Mist kan bijvoorbeeld niet door de lichtsensoren worden herkend. Schakel daarom bij deze weersomstandigheden evenals bij het rijden in duisternis altijd het dimlicht in.
  • Om het achteropkomende verkeer niet te verblinden, mag het mistachterlicht alleen overeenkomstig de geldende bepalingen worden ingeschakeld.
  • Let bij het gebruik van de beschreven verlichtingen op de wettelijke bepalingen.
Aanwijzing
  • De lichtsensor voor de automatische rijverlichting zit in de voet van de binnenspiegel. Daarom geen stickers op dat deel van de voorruit plakken.
  • Enkele functies van de buitenverlichting kunnen worden ingesteld Link.
  • Wanneer u bij ingeschakelde buitenverlichting het contact uitschakelt en het portier opent, klinkt een zoemer.
  • Bij uitvoeringen voor bepaalde landen worden bij ingeschakelde dagrijverlichting niet ook de achterlichten ingeschakeld.
  • Bij koel of vochtig weer kunnen de koplampen, knipperlichten en achterlichten door het temperatuurverschil tussen binnen- en buitenzijde aan de binnenzijde beslaan. Wanneer u de rijverlichting inschakelt, zijn deze na korte tijd weer helemaal of grotendeels schoon. Dit heeft geen invloed op de levensduur van het verlichtingssysteem.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.