Gebruiksaanwijzing AUDI A6 V. 2014
Audi A6  Starten en rijden  Rijden  Elektronische parkeerrem
De elektronische parkeerrem vervangt de handrem.
Om de parkeerrem vast te zetten, trekt u aan de knop -A- Afb. 1. De controlelampjes in de knop en op het display in het instrumentenpaneel branden.
Om de parkeerrem los te zetten, bij ingeschakeld contact het rem- of gaspedaal intrappen en tegelijkertijd de knop indrukken. De controlelampjes in de knop en op het display in het instrumentenpaneel gaan uit.
De wagen is met een elektronische parkeerrem uitgerust. De parkeerrem dient ervoor om de wagen te beveiligen tegen onbedoeld wegrollen en vervangt dus de handrem.
Naast de gebruikelijke functies van een conventionele handrem biedt de elektronische parkeerrem ook verschillende comfort- en veiligheidsfuncties.
Bij het wegrijden
  • De ge├»ntegreerde wegrijhulp ondersteunt u bij het rijden door de parkeerrem automatisch los te zetten Link.
  • Bij het wegrijden op hellingen voorkomt de wegrijhulp dat de wagen onbedoeld achteruitrolt. De remkracht van de parkeerrem wordt pas opgeheven als voldoende aandrijfkracht op de wielen is opgebouwd.
Noodstopfunctie
Een noodstopfunctie zorgt ervoor dat de wagen ook bij uitval van het gewone remsysteem kan worden geremd Link.
ATTENTIE!
  • Als bij stilstaande wagen en draaiende motor een versnelling resp. een rijstand (automatische versnellingsbak) is ingeschakeld, mag in geen geval onachtzaam gas worden gegeven of het koppelingspedaal worden losgelaten. De wagen komt dan direct in beweging - gevaar voor ongevallen!
  • Als de stroomvoorziening is uitgevallen, kan een losgezette parkeerrem niet meer worden ingeschakeld. De wagen in dit geval alleen op een horizontale ondergrond parkeren en vastzetten door de 1e versnelling in te schakelen (schakelbak) resp. door de keuzehendel in stand P (automatische versnellingsbak) te zetten. Een (Audi-)specialist inschakelen.
Aanwijzing
  • Als de parkeerrem bij uitgeschakeld contact wordt vastgezet, gaan de controlelampjes in de knop en op het display in het instrumentenpaneel na een bepaalde tijd uit.
  • Eventuele geluiden bij het vastzetten en loszetten van de parkeerrem zijn gewoon en vormen geen reden tot ongerustheid.
  • Als de wagen stilstaat voert de parkeerrem met regelmatige tussenpozen een controlecyclus uit. Hierbij voorkomende geluiden zijn normaal.
  • Als de stroomvoorziening is uitgevallen, kan een ingeschakelde parkeerrem niet meer worden losgezet en een losgezette parkeerrem niet meer worden ingeschakeld ATTENTIE!. Een (Audi-)specialist inschakelen.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ┬ę. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.