Gebruiksaanwijzing AUDI TT
Audi TT Coupé Starten en rij... Automatische ... S tronic
Geldt voor wagens: met S tronic versnellingsbak
De bergafondersteuning ondersteunt de bestuurder bij het rijden op hellingen.
In de keuzehendelstanden D en S wordt bij het intrappen van het rempedaal de bergafondersteuning geactiveerd. De versnellingsbak kiest automatisch een voor de helling geschikte versnelling. Binnen de natuurkundige en aandrijftechnische grenzen probeert de bergafondersteuning de voor het afdalen gekozen snelheid aan te houden. Het kan eventueel noodzakelijk zijn de snelheid ook met het rempedaal te corrigeren. Aangezien de bergafondersteuning maximaal naar de 3e versnelling kan terugschakelen, kan het bij zeer steile hellingen noodzakelijk zijn, naar de tiptronic-functie te schakelen. In dit geval in de tiptronic-functie handmatig naar de 2e of 1e versnelling schakelen, om de remwerking van de motor te gebruiken en de remmen te ontlasten.
Zodra de helling minder steil wordt of het gaspedaal wordt ingetrapt, schakelt de bergafondersteuning weer uit.
Bij wagens met snelheidsregelsysteem* link wordt bij het instellen van de snelheid ook de bergafondersteuning geactiveerd.
ATTENTIE
De bergafondersteuning kan de natuurkundige grenzen niet overwinnen en daardoor niet onder alle omstandigheden de snelheid constant houden. Blijf altijd paraat om zelf te remmen!

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie. Om contact op te nemen met de auteur van deze website, klik hier.