Autovehiculul se poate descuia și încuia centralizat. Aveți următoarele posibilități:
- Cheia cu telecomandă legătură►,
- Senzorii din mânerele portierelor* legătură►,
- Încuietoarea din portiera șoferului legătură►, sau
- Comutatorul închiderii centralizate din interior legătură►.
Luminile de semnalizare
La descuiere, lămpile de semnalizare clipesc de două ori, la încuiere, de patru ori. Dacă luminile de semnalizare nu clipesc, înseamnă că nu este închisă o portieră, capota portbagajului sau capota motorului.
Funcția Auto Lock încuie portierele și capota portbagajului, de la o viteză de 15 km/h.
Autovehiculul se descuie din nou când se acționează funcția de deschidere de la comutatorul de închidere centralizată sau un mâner al unei portiere.
În cazul unui accident cu declanșare a airbagurilor, portierele încuiate se vor descuia automat, pentru a putea permite accesul în interiorul autovehiculului.
Descuiere selectivă portiere
La încuiere, se vor încuia portierele și capota portbagajului. Dacă doriți să se descuie numai portiera șoferului sau întregul autovehicul, faceți setările respective în Infotainment legătură►.
Încuierea neintenționată pe dinafară
Încuiați autovehiculul doar atunci când sunt închise toate portierele, precum și clapeta portbagajului, iar cheia cu telecomandă nu se află în interiorul autovehiculului. Astfel evitați încuierea pe dinafară.
În următoarele situații se va împiedica încuierea cheii de contact în autovehicul:
- Când ușa șoferului este deschisă, autovehiculul nu se poate încuia la apăsarea tastei
de pe telecomandă sau la atingerea senzorului de încuiere* din ușă.
- Dacă se identifică în portbagaj ultima cheie confort* utilizată, capota portbagajului se va descuia automat după închidere.
- Dacă se depistează în interiorul autovehiculului ultima cheie Confort* folosită, autovehiculul nu va putea fi încuiat din exterior.
- Dacă părăsiți autovehiculul - chiar și pentru puțin timp - luați cheia cu dumneavoastră. Acest lucru este valabil, mai ales când în autovehicul rămân copii. Copiii ar putea porni motorul sau acționa echipamentele electrice (de exemplu geamurile acționate electric) – Pericol de accidentare!
- Portierele încuiate îngreunează pătrunderea în interiorul autovehiculului în caz de urgență – Pericol! Nu lăsați persoane - în special copii mici - în autovehicul.
Indicaţie
- Nu lăsați niciodată obiecte de valoare în autovehicul. Încuierea autovehiculului nu vă garantează păstrarea în siguranță a acestor obiecte!
- Când încuiați autovehiculul, clipește un led în linia centrală a portierei șoferului. În cazul în care după încuiere, ledul rămâne aprins încă aproximativ 30 de secunde, există o defecțiune a închiderii centralizate. Remediați defecțiunea la un atelier specializat.